DOMOWY CHEESBURGER

0 (0 ocen)

  • 25 min

Fast foody dla dzieci nie muszą byc złe.Wykonajmy je wdomu,bedziemy wiedzieli co jedza nasze dzieci

  • 25 min

Składniki:

  • kotlet:
    30 dag miesa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 jajko
    sól
    pieprz
    bułkat tarta
    sos czosnkowy:
    duzy kubek jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku'
    łyzka oleju rzepakowego
    sól,pieprz
    dodatkowo:
    bułki do hamburgerów z sezamem na wierzchu
    2 pomidory
    1 ogórek wąż
    plastry zóltego sera
    1 cebula

Domowy cheesburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety;
    mięso doprawiamy solą,pieprzem,dodajemy jajko,bułke tartą zeby kotlety były zwięzłe.Bierzemy niewielką ilosc mięsa,robimy kulkę,spłaszczamy dosc mocno,zeby był cienioutki owalny kotlet.Panierujemy delikatnie wnbułce tartej,smazymy w głebokim mocno rozgrzanym oleju na rumiano.
  • 2. sos czosnkowy:
    Jogurt wlewamy do miseczki.Czosnek drobno siekamy,posypujemy solą,rozciskamy nożem-dodajemy do jogurtu.Dodajemy olej,sól,pieprz.
  • 3. Bułke przekrawamy na pól,na dól kładziemy plaster żóltego sera,przykrywamy usmazonym kotletem,zapiekamy w mikrofalówce lub piekarniku do rozpuszczenia sera.Na zapieczona bułkę kładziemy plastry pomidora,ogórka,cebulki,polewamy dośc obficie sosem czosnkowym,przykrywamy wierzchnią strona bułki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy