DOMOWY WAFELEK PRINCESSA

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Maksymalnie kokosowy, delikatnie czekoladowy i perfekcyjnie chrupiący

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1/2 szkl. mleka
    100 g masła
    1,5 szkl. cukru
    1,5 szkl. mleka w proszku
    100 g wiórek koksowych
    1 tabliczka białej czekolady
    3 wafle tortowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Domowy wafelek princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko płynne, masło i cukier podgrzewamy aż składniki rozpuszczą się. Przestudzić, dodać mleko w proszku i wymieszać tak aby nie powstały grudki. Na sam koniec dodać wiórki kokosowe (zostawić 2 łyżki do posypania na górę) i wymieszać.

    1 wafel układamy na płaskiej powierzchni. Smarujemy masą koksową. Na masę wafel i ponownie masa koksowa. Przykrywamy masę waflem, zawinąć w aluminium i obciążyć garnkiem z wodą.

    Po 3 godzinach rozpuścić białą czekoladę. Polać wierzch wafle i posypać pozostałymi wiórkami. Pokroić na mniejsze
    części.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować