Domowy sos pieczarkowy

5 (178 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam po przepis na pyszny, domowy sos pieczarkowy. Sosik ten pasuje do wielu dań. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    2 cebulki
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    3 łyżki oliwy
    3/4 szkl śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pieczarkowy

Domowy sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę oraz po chwili dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na małym ogniu, aż wyparuje sok z grzybów. Gdy pieczarki będą już miękkie a sok wyparuje wlewamy śmietankę, mieszamy i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować