Domowy sos pieczarkowy

  • wyświetlono: 116 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam po przepis na pyszny, domowy sos pieczarkowy. Sosik ten pasuje do wielu dań. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

500 g pieczarek
2 cebulki
1 łyżeczka soli i pieprzu
3 łyżki oliwy
3/4 szkl śmietanki 30%

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy sos pieczarkowy

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę oraz po chwili dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na małym ogniu, aż wyparuje sok z grzybów. Gdy pieczarki będą już miękkie a sok wyparuje wlewamy śmietankę, mieszamy i zagotowujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkisostania kuchniasos pieczarkowydodatek do dania

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy sos barbecue

Dodane przez: Stare Gary

Domowy sos barbecue

Jak sama nazwa wskazuje, sos barbecue...

Sos pieczarkowy

Dodane przez: lubieplacki

Sos pieczarkowy

Czasem gdy nie mam pomysłu na obiad...

Sos pieczarkowy

Dodane przez: Patrycja33

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy może być dodatkiem...

Sos kurkowo pieczarkowy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Sos kurkowo pieczarkowy

Na kurki zaczyna się sezon a w...

Domowy sos chiński

Dodane przez: ewaeu

Domowy sos chiński

Polecam zrobienie większej ilości...

Wigilijny sos pieczarkowy

Dodane przez: smakowisko

Wigilijny sos pieczarkowy

Ten sos zawsze gości na naszym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE