domowy smalec z mięsem milonym

4.49 (172 ocen)

  • 10 min

Przepis dostałam od babci.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    3-4 średnie cebule
    2 kostki smalcu
    pieprz
    sól
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowy smalec z mięsem milonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smalec roztopić na głębokiej patelni. Cebule pokroić w kostkę, dodać mięso i wrzucić do rozgrzanego smalcu, razem dusić dopóki cebula nie będzie miękka. Doprawić przyprawami. Następnie wlać do pojemniczków i zostawić do zastygnięcia.

Porady

kanapki ze smalcem najlepiej smakują z ogórkiem kiszonym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować