Domowy smalec z cebulą

5 (163 ocen)

Pyszne smarowidło do pieczywa. Lubię z pierwszymi nowalijkami z własnego ogrodu.

Składniki:

  • 500 g słoniny
    2-3 cebule
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowy smalec z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słonina 1. Słoninę pokroić i zmielić w maszynce do mięsa z siatką o dużych oczkach. Smażyć nie rumieniąc.
  • Z cebulą 2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podczas smażenia mieszać żeby cebula nie przypaliła się.
  • Gotowy smalec 3. Gdy skwarki i cebula lekko się zrumienią zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem do smaku. Przelać do miseczki i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować