Domowy, słodki sos chilli z nutą czosnku

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealny prezent dla osoby, uwielbiającej palący sos chilli. ;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SOS::
    - papryczki peppreroni lub chilli: 5 sztuk
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - golden syrup: 200 mililitrów
    - wrzątek: 200 mililitrów
    - sól morska, gruboziarnista: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Domowy, słodki sos chilli z nutą czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczki kroimy w plasterki i razem z nasionkami wrzucamy do garnuszka.
    Dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, przeciśnięte
    przez praskę ząbki czosnku oraz sól.
  • 2. Delikatnie ucieramy wszystko łyżką, dolewamy golden syrup oraz wrzątek
    i pozostawiamy na około czterdzieści minut, aż część płynu odparuje, a
    warzywa zmiękną.

    Następnie miksujemy wszystko na gładką masę i gorące przelewamy do słoiczków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować