Domowy serek z jaj

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie sprawia mi radość, tym większą, gdy słyszę pochwały znajomych i rodziny.

Składniki:

  • ● 15 jajek
    ● 1 litr mleka
    ● łyżeczka soli

Domowy serek z jaj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko gotujemy. Jajka
    wbijamy do innego pojemnika,
    aby sprawdzić, czy są
    świeże. Rozkłócamy je mątewką
    i solimy.
  • 2. Masę jajeczną wlewamy
    do gotującego się mleka.
    Delikatnie mieszamy, aż
    uzyska konsystencję ściętej
    jajecznicy.
  • 3. Całość przelewamy do
    worka serowego, formujemy
    i lekko przyciskamy. Po wystudzeniu
    serek jest gotowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy