Domowy ser topiony z dodatkami

  • wyświetlono: 411 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Domowy ser topiony z ziołami lub suszonymi pomidorami. Fajny dodatek do pieczywa.

Bo-Bożena
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

600 g sera białego tłustego
1/2 litra mleka
2 łyżki masła
1 łyżka octu jabłkowego
duża szczypta wędzonej soli morskiej
sól do smaku
duża szczypta kurkumy
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Dodatki:
kminek
pieprz ziołowy

Lub:
przyprawa suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy ser topiony z dodatkami

  • 1. Ser rozgnieść widelcem, wlać mleko, zagotować, przelać na sitko, odstawić.

    Masło rozpuścić, dodać przyprawy, odsączony ser, ocet, sodę, mieszając chwilę podsmażyć.

    Uformować dowolny kształt, schłodzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serziołanabiałsery topionedodmowy ser topiony

Komentarze

Podobne przepisy

Chleb czosnkowy zapiekany  z serem camembert

Dodane przez: Anyzkowo

Chleb czosnkowy zapiekany z serem camembert

Pyszna propozycja dla chleba z...

TOSTY Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM

Dodane przez: Mariola123

TOSTY Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM

Tosty można przygotować z różnymi...

Domowe tortille z kurczakiem.

Dodane przez: AnetaZN

Domowe tortille z kurczakiem

Prosty sposób na domowy fastfood.

Francuskie tartaletki z porem i serem pleśniowym

Dodane przez: 2milutka

Francuskie tartaletki z porem i serem pleśniowym

Wytrawne tartaletki z ciasta francuskiego...

ptysie

Dodane przez: anette08

WYTRAWNE PTYSIE Z AWOKADO I SEREM FETA

Ptysie na wytrawnie czyli awokado,...

Domowa ciabatta z podgrzybkami

Dodane przez: mysza75

Domowa ciabatta z podgrzybkami

Ciabatty które można zrobić samemu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE