Domowy schabowy z brzoskwinią pod serkiem topionym

4 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Domowy schabowy , to już klasyk , bardzo smaczny i niezastąpiony prawie w każdym domu . U mnie tym razem w trochę innej odsłonie , doskonały na obiad w gronie rodziny czy znajomych .

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg. schabu surowego
    przyprawa do mięs ok. 3 łyżki
    3 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    8-9 łyżek bułki tartej
    olej do smażenia
    1 puszka brzoskwiń w syropie 820 g.
    10 plasterków sera topionego w plasterkach Cheddar
    Dodatkowo:
    zielenina i owoce do podania
    3-4 łyżki prażonej cebulki
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy Ser

Domowy schabowy z brzoskwinią pod serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowy schabowy z brzoskwinią pod serkiem topionym 1. Schab kroję w plastry , rozbijam je , posypuję przyprawą do mięs . Plastry panieruję w mące , zmieszanym jajku i bułce tartej , smażę na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron .
  • Domowy schabowy z brzoskwinią pod sekiem topionym 2. Na każdym schabowym układam kawałki pokrojonych brzoskwiń i po plasterku sera topionego . Przygotowane schabowe układam na blasze , piekę ok. 15 minut w temperaturze 160 stopni . Kotlety podaję w towarzystwie zieleniny i owoców - u mnie pozostałe brzoskwinie z puszki , winogrona , posypane prażoną cebulką .

Porady

Jeśli schabowy jest bardzo duży zwiększam plasterki sera do dwóch na jednego kotleta . Ser topiony możemy zastąpić np . goudą .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować