DOMOWY ROSÓŁ Z 4-MA CEBULAMI

4.5 (164 ocen)

  • 2 godz.

DOMOWY ROSOŁEK Z CZTEREMA CEBULAMI NA ZIMOWE WIECZORYZ CEBULĄ SZAROTKA, CZOSNKOWĄ, CZERWONĄ, ZWYKŁĄ

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 ĆWIARTKA Z KURCZAKA
    1 CEBULA SZAROTKA
    1 CEBULA CZOSNKOWA
    1 CEBULA CZERWONA
    1 CEBULA ZWYKŁA
    CZOSNEK
    MARCHEW
    SELER
    PIETRUSZKA KORZEŃ I NATKA
    KLUSKI
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Domowy rosół z 4-ma cebulami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ĆWIARTKĘ myję i wstawiam do zimnej wody, aby się zagotowała, zbieram z wywaru tzw. szuwary, aby potem był klarowny. Bo ich zebraniu dopiero dodaję wszystkie warzywa (marchewkę, pietruszkę kroję w kostkę), przyprawy. Mniej więcej w połowie gotowania dodaję wszystkie rodzaje cebul. Rosół gotuję na malutkim ogniu około 1,5 – 2 godzin. Do miski nakładam ugotowany wcześniej makaron, posypuję ściętą natką z pietruszki i zalewam gorącym rosołem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować