Domowy przecier pomidorowy

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przecier pomidorowy ze swoich pomidorów.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dowolna ilość pomidorów (u mnie żółte i czerwone)
    łyżka masła
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sos pomidorowy

Domowy przecier pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomidory 1. Pomidory dokładnie myję i wykładam na durszlak.
  • pomidory 2. Surowe pomidory przecieram w maszynce do warzyw oddzielającej miąższ od skórek i pestek.
    Uzyskany sok umieszczam w garnku do smażenia powideł.
  • pomidory 3. Garnek stawiam na ogniu dodaję masło, aby nie powstała piana, zagotowuję. Gotuję na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej gęstości. Przyprawiam solą do smaku i gorące rozlewam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować