Domowy pasztet z wątróbki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

100 % wątróbki w pasztecie. Możemy dowolnie dopasować przyprawy do naszego gustu kulinarnego.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbki kurze: 400 gramów
    - cebula biała: 0.5 sztuki
    - masło: 150 gramów
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - tymianek suszony (do smaku): 1 szczypta
    - pieprz ziołowy (do smaku): 1 szczypta
    - Czosnek granulowany (do smaku): 1 szczypta
    - sól morska prowansalska (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasztet

Domowy pasztet z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :

    Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor na oliwie. Wątróbkę czyścimy, osuszamy i przekładamy do wysokiej miski. Dodajemy cebulkę i rozpuszczone masło. Całość miskujemy na jednolitą masę blenderem . Doprawiamy przyprawami do smaku i mieszamy. Kokliki smarujemy masłem i przelewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 150 C i pieczemy około 1 godzinę.

    Pasztet rewelacyjnie smakuje z żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować