Domowy pasztet

4.5 (180 ocen)

Oryginalny Dzięciołowy domowy pasztet pieczony

Składniki:


  • 0,5kg wątroby drobiowej lub wieprzowej
    0,3 kg słoniny
    1kg cebuli
    0,5kg schabu karkowego (lub innej wieprzowiny np łopatki)
    1 włoszczyzna
    0,5 kg cielęciny
    2 bułki
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Domowy pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę przesmażyć z cebulką, pozostałe mięso zagotować z włoszczyzną w małej ilości wody jak na rosół, bułki namoczyć. Wszystko powyższe przekręcamy przez maszynkę. Do masy wbić jajka i
    wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem (ma być pikantny). Można dodać ubite białko,
    żeby był bardziej puszysty. Włożyć do foremki wysypanej bułką tartą, wyłożonej boczkiem. Piec w 180 st. Czas – na oko, ok. 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować