Domowy pasztet

  • wyświetlono: 1394 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Oryginalny Dzięciołowy domowy pasztet pieczony

ladygoga

Składniki


0,5kg wątroby drobiowej lub wieprzowej
0,3 kg słoniny
1kg cebuli
0,5kg schabu karkowego (lub innej wieprzowiny np łopatki)
1 włoszczyzna
0,5 kg cielęciny
2 bułki
2 jajka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Domowy pasztet

  • 1. Wątróbkę przesmażyć z cebulką, pozostałe mięso zagotować z włoszczyzną w małej ilości wody jak na rosół, bułki namoczyć. Wszystko powyższe przekręcamy przez maszynkę. Do masy wbić jajka i
    wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem (ma być pikantny). Można dodać ubite białko,
    żeby był bardziej puszysty. Włożyć do foremki wysypanej bułką tartą, wyłożonej boczkiem. Piec w 180 st. Czas – na oko, ok. 45 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczyla
 

Komentarze

Podobne przepisy

pasztet

Dodane przez: elka72

Domowy pasztet w słoiku

Trochę pracochłonny ale warto go...

Pasztet domowy

Dodane przez: mariwanna

Pasztet domowy świąteczny

Pyszny, domowy pasztet

Domowy pasztet

Dodane przez: Peypey

Pasztet domowy Babci Helenki

Smaczny pasztet domowej roboty,...

image-1ijeo0o

Dodane przez: Nemi-Habibi

Pasztet domowy

Tym razem proponuję Wam domowy,...

image-268l06j

Dodane przez: aliss06

Domowy pasztet z wątróbką

Przygotowanie tego pasztetu wymaga...

pasztet

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Domowy pasztet z papryką

Pyszny ,domowy pasztet,idealny...