Domowy paprykarz rybno-ryżowy z cebulą

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Pyszna pasa rybna z ryzem -czyli taki domowy paprykarz...Polecam na sniadanie a takze na kolacje:)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 średnia makrela wędzona
    pół torebki ryzu drobnego
    1marchewka
    2 cebule
    100 g przecieru pomidorowego
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól ,
    czarny pieprz do smaku
    szczypta pieprzu cayenne
    olej,
    bazylia do ozdoby
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paprykarz

Domowy paprykarz rybno-ryżowy z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ryż ugotować wg.instrukcji W tym czasie makrelę dokładnie oddzielić od ości.ebulę 1 cebulę(druga odłozyć) obrać i pokroic drobniutko. Podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju. Dodać obraną, startą na cenkiej tarce marchewkę, wymieszać
    2. . Dusić razem, aż warzywa zmiękną.
    Dodać resztę przypraw oraz koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę razem smażyć, po czym zdjąć patelnię z ognia. Gdy paprykarz przestugnie , dodac pokrojona w piórka cebule, wymieszac.Podawac z pieczywem,
    3. Do lekko przestudzonych warzyw dodać rozdrobnioną makrelę i ugotowany ryż. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać odrobinę pieprzu cayenne, aby paprykarz był lekko pikantny. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
    4. Gdy paprykarz przestugnie , dodac pokrojona cebule- część w kostkę a część w piórka, wymieszac. Ozdobic bazylią.Podawać ze świeżym pieczywem

Porady

pasta doskonale smakuje z pieczywem chrupkim. około 6-7 porcji

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować