Domowy paprykarz

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam Wam serdecznie ten paprykarz wykonany domowym sposobem . W dobie gdzie w każdej puszce i słoiku mamy konserwanty lub inną chemię , takie smarowidło jest niezastąpione . Łatwe w przygotowaniu i naprawdę smaczne

  • 30 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela

    100g ryżu

    1 cebula

    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego

    4 łyżeczki ketchupu

    sól , pieprz

    pół łyżeczki ostrej papryki

Domowy paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy . Makrelę obieramy z ości i dzielimy na cząstki . W misce mieszamy razem wszystkie składniki : ugotowany ryż , rozdrobnioną makrelę , posiekaną cebulkę , koncentrat , ketchup i przyprawy . Wszystko razem mieszamy widelcem lub łyżką i gotowe :)

Komentarze

Podobne przepisy