Domowy paprykarz

4.5 (152 ocen)

  • 10 min

Zdrowe i smaczne śniadanie.

  • 10 min

Składniki:

  • makrela wędzona, 1 szt.
    cebula czerwona, 1 szt.
    papryka czerwona, 1/2
    marchewka, 1 mała
    papryczka chili, 1/2
    przecier pomidorowy, 4 płaskie łyżeczki
    sól, papryka słodka w proszku,
    ryż, 1/2 woreczka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Kanapki Paprykarz

Domowy paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać i oddzielić od ości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i papryki pokroić w drobną kosteczkę. Marchewkę zetrzeć na tartce na grubych oczkach. Na patelni przesmażyć cebulkę. Następnie dodać resztę warzyw. Chwilę dusić, dodać przecier. Masę warzywną dodać do makreli. Zmiksować. Wymieszać z ryżem. Przyprawić solą i papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Papryka Ryby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować