Domowy ocet malinowy

4.49 (198 ocen)

  • 504 godz. 10 min

Wspaniały do sałatek, włosów, przetworów. ;)

  • 504 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg malin
    2 łyżki prawdziwego miodu
    3 litrowy słój (bo to już przecież nie słoik ;))
    gaza
    gumka recepturka
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowy ocet malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny przepłukujemy zimną wodą, osuszamy na sicie i wrzucamy do słoika.
    Zalewamy wodą, dodajemy miód i miksujemy.

    Nakładamy gazę, zawiązujemy gumką i stawiamy na parapecie.
    Codziennie, przez trzy tygodnie mieszamy ocet drewnianą łyżką.

    Następnie przelewamy przez bardzo drobne sito i zlewamy do butelek.
    Trzymamy w chłodnym miejscu. ;)

    Doskonały do sałatek, przetworów.. i włosów! ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Miód Ocet

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować