Domowy majonez pistacjowy

  • wyświetlono: 175 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smaczny majonez domowy. Zrobiłam go z użyciem oleju z prażonych pistacji. Majonez wyszedł delikatny z lekką nutą orzechową. Idealny do jajek , sałatek czy mięs. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 10 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 żółtko jaja
1 łyżeczka musztardy
spora szczypta soli i pieprzu
3/4 szkl oleju z prażonych pistacji
1 łyżeczka octu jabłkowego
oraz: słoiczek ok. 250 ml

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy majonez pistacjowy

  • 1. Do wysokiego naczynia wbijamy żółtko, dodajemy musztardę, sól, pieprz i miksujemy przez chwilę. Następnie wlewamy olej pistacjowy cienkim strumieniem i cały czas miksujemy. Wlewamy do majonezu ocet jabłkowy i przez chwilę miksujemy. Przekładamy gotowy majonez do słoika i przechowujemy w lodówce do tygodnia czasu. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilsostania kuchniadomowy majonezpistacjowy olej

Komentarze

Podobne przepisy

domowy sos bolognese

Dodane przez: melania18

domowy sos bolognese

Choć domowy sos do spaghetti bolognese...

sos

Dodane przez: cook and look

Domowy sos słodko-kwaśny

Pyszny, domowy sos słodko-kwaśny....

Domowy sos chiński

Dodane przez: ewaeu

Domowy sos chiński

Polecam zrobienie większej ilości...

Sos do frytek .

Dodane przez: Waldek

Domowy sos do frytek

Domowy sos do frytek . Taki sos...

Domowy sos BBQ

Dodane przez: Paulina Nosek

Domowy sos BBQ

Sprawdzi się do każdego rodzaju...

bbq

Dodane przez: Michał Wrzosek

Domowy sos BBQ

Domowy sos barbecue to wyśmienity...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE