Domowy majonez pistacjowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny majonez domowy. Zrobiłam go z użyciem oleju z prażonych pistacji. Majonez wyszedł delikatny z lekką nutą orzechową. Idealny do jajek , sałatek czy mięs. Polecam

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 żółtko jaja
    1 łyżeczka musztardy
    spora szczypta soli i pieprzu
    3/4 szkl oleju z prażonych pistacji
    1 łyżeczka octu jabłkowego
    oraz: słoiczek ok. 250 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Domowy majonez pistacjowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia wbijamy żółtko, dodajemy musztardę, sól, pieprz i miksujemy przez chwilę. Następnie wlewamy olej pistacjowy cienkim strumieniem i cały czas miksujemy. Wlewamy do majonezu ocet jabłkowy i przez chwilę miksujemy. Przekładamy gotowy majonez do słoika i przechowujemy w lodówce do tygodnia czasu. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować