Domowy krupnik na udku drobiowym z warzywami i podsmażana cebulką

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Domowy krupnik na udku drobiowym z warzywami i podsmażana cebulką - bardzo sycący i aromatyczny. Polecam!

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 100 g kaszy jęczmiennej perłowej
    2 średnie udka z kurczaka
    3 -4 średnie ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    liście selera
    kawałek liścia pora
    natka posiekana
    2 cebule
    oliwa do zeszklenia cebuli
    2 kulki ziela angielskiego
    liść laurowy
    magi w płynie
    sól do smaku
    pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Domowy krupnik na udku drobiowym z warzywami i podsmażana cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Udko z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy woda i zagotowujemy, ściągamy szumowinę.
    2. Warzywa-ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę.
    Natkę siekamy.
    Liście selera płuczemy.
    Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie do zarumienienia .
    3. Do wywaru z mięsem dodajemy warzywa wraz z posiekana natką pietruszki, ziele angielskie , liść laurowy – gotujemy 10 minut,
    4. Dodajemy zeszklona cebulkę i kaszę jęczmienną i całość gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw i kaszy.
    5. Na koniec dodajemy pozostałą zieleninę, doprawiamy do smaku maggi, pieprzem i solą.
    Podajemy ze świeżym pieczywem ,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować