Domowy kisiel żurawinowy

0 (0 ocen)

Idealny domowy kisiel dla dzieci i nie tylko.

Składniki:

  • 1 szklanka świeżej żurawiny
    3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    3 szklanki wody
    3-4 łyżki cukru

Domowy kisiel żurawinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę opłukać i oczyścić. Następnie przetrzeć przez sitko. Pozostałe na sicie zgniecione owoce zalać gorącą wodą i zagotować. Odcedzić i powstały płyn posłodzić cukrem. Mąkę rozmieszać w ok. 1/4 szklanki wody (jeśli chcemy zrobić gęsty kisiel dodać więcej mąki). Wlać na gotujący się sok ciągle mieszając i zagotować. Dodać przetarty mus z żurawiny, wymieszać i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy