Domowy kisiel z suszonej czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 7 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Chyba nie muszę pisać, że takie domowe kisiele nie mają sobie równych, gdyż oprócz pysznego smaku nie zawierają żadnych barwników, ani konserwantów.

  • 7 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml wody
    2 łyżeczki czarnej porzeczki suszonej zmielonej
    2 łyżeczki czarnej porzeczki suszonej
    1-2 łyżeczki cukru/miodu (lub wg smaku)
    3 łyżeczki mąki ziemniaczanej (płaskie)

Domowy kisiel z suszonej czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 250 ml wody należy zagotować z cukrem/miodem oraz mielonymi i całymi owocami czarnej porzeczki.
    Całość gotować 2-3 minuty.
    W reszcie zimnej wody dokładnie rozmieszać mąkę ziemniaczaną i nie przerywając mieszania - powoli wlać do gotujących się owoców.
    Kisiel zagotować i zdjąć z ognia.
    Pysznie smakuje na ciepło lub po całkowitym ostudzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy