DOMOWY KISIEL Z MUSEM Z KIWI

0 (0 ocen)

  • 20 min

świetna alternatywa dla kupnych deserów

  • 20 min

Składniki:

  • 1l soku tymbark limonka
    1 limonka
    1 cytryna
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki cukru (wedle uznania)
    2 dojrzałe kiwi

Domowy kisiel z musem z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę rozpuścić w pół szkl soku. Resztę soku podgrzać z sokiem z cytryny i limonki oraz cukrem.
  • 2. Kiedy zacznie wrzeć powoli wlej roztwór z mąką ciągle mieszając - być może nie będzie konieczności wlania całego roztworu (zależy od uzyskanej gęstości).
  • 3. Gotuj jeszcze chwilę na małym ogniu by mąka się przegotowała - w razie konieczności dosłódź.
  • 4. Kiwi obierz ze skórki i zmiksuj z blenderem.
    Kiedy kisiel trochę ostygnie przełóż go do salaterek czy szklanek i wyłóż na wierzch mus z kiwi.

Porady

Powyższe składniki starczą na 2 porcje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy