Domowy kisiel wiśniowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Domowy kisiel wiśniowy to jeden z tych deserów, który przygotowuje o każdej porze roku. Jest równie dobry na ciepło w zimę, jak i na zimno w lato. Niewątpliwym atutem jest to, iż przygotowuje się go bardzo szybko, a wszystkie składniki są łatwo dostępne. Domowy kisiel wiśniowy jest to ten smak, który szczególnie zapamiętałam z dzieciństwa.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml soku wiśniowego
    80 g cukru
    80 ml wody
    30 g mąki ziemniaczanej

Domowy kisiel wiśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok wiśniowy wraz z cukrem zagotowujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się soku z cukrem dodajemy mieszankę. Mieszamy do momentu zgęstnienia masy. Ciepły kisiel przelewamy do pucharków. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy