Domowy kisiel jabłkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kulinarna podróż do dzieciństwa. ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 duże, słodkie jabłka
    4 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
    3 szklanki wody
    4 łyżeczki cukru brzozowego

Domowy kisiel jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wlewamy dwie i pół szklanki wody, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia.

    Pół szklanki wody mieszamy z mąką ziemniaczaną.

    Jabłka kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wrzucamy do gotującej się wody. Po minucie dodajemy ponownie wymieszaną wodę z mąką.

    Po chwili kisiel zgęstnieje, wyłączamy i podajemy.

Porady

Można dodać dowolne ulubione owoce, zarówno świeże jak i mrożone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy