Domowy kebab na talerzu - fit, dietetyczny, zdrowy

3 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Domowa, zdrowsza wersja kebabu. Do zrobienia w 30 minut i nie jest to żart. Składniki na 2 porcje.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    2 świeże ogórki
    2 pomidory
    1 czerwona cebula
    1 główka sałaty rzymskiej
    papryka w zalewie (można pominąć)
    keczup
    ajwar łagodny lub pikantny
    sos czosnkowy: 300g jogurtu naturalnego, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz
    przyprawa kebab-gyros
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gyros Kebab

Domowy kebab na talerzu - fit, dietetyczny, zdrowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka drobno siekamy odcinając bardzo cienkie kawałki. Mieszamy z olejem i przyprawą kebab-gyros. Smażymy do zarumienienia.
  • 2. Ogórki i cebulę kroimy w plastry, sałatę siekamy, pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki na sos czosnkowy łączymy.
  • 3. Na talerzu wykładamy warzywa, polewamy sosem czosnkowym i keczupem, wykładamy kurczaka, smarujemy ajwarem. Dekorujemy ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować