Domowy kebab

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubię zrobić coś innego do jedzenia więc przygotowałam kebab.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    2 łyżki przyprawy gyros
    4 łyżki oliwy
    6 ziemniaków
    15 dkg sera żółtego
    pół kapusty pekińskiej
    1 czerwona cebula
    kilka pomidorków koktajlowych
    mały ogórek świeży
    sos czosnkowy (majonez,jogurt naturalny,sól,pieprz i czosnek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kebab

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kebab 1. Filet pokroić w kostkę wymieszać z przyprawą gyros i olejem. Odstawić na chwilę.Następnie usmażyć. Z ziemniaków usmażyć frytki. Na dno naczynia włożyć upieczone mięso,na to frytki posypać serem i wstawić do piekarnika na 10 minut w 220 stopni do stopienia sera.
    Po wyjęciu nałożyć pokrojoną kapustę,cebulę,pomidorki i ogórka w plastry.
    Polać sosem czosnkowym i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować