Domowy kebab

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kebab zrobiony w domu smakuje o niebo lepiej niż barowy.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 duże bułki pszenne
    pół główki kapusty białej lub pekińskiej
    ogórek
    pomidor
    podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa do kebaba
    pół łyżeczki soli
    2 łyżki cukru
    2 łyżki octu
    pieprz
    majonez + chili lub ulubiony sos np. czosnkowy

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, cukrem i doprawiamy octem, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.
    Piersi kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kebaba, smażymy na oleju.
    Pomidora i ogórka kroimy na plasterki, bułkę przekrawamy do połowy i przypiekamy w zamykanym grillu lub spłaszczając na patelni.
    Do środka bułki kładziemy pomidora, ogórka, nakładamy kapustę i upieczony filet, polewamy sosem.

Komentarze

Podobne przepisy