Domowy kebab

  • wyświetlono: 352 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kebab z kurczaka w marynacie piwnej. No dla nas bomba.

IMG_20180925_060836
  • 3 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

800g uda z kurczaka bez skóry i kości
2 łyżki przyprawy do gyrosa
2-3 ząbki czosnku
3-4 łyżki oliwy
1/3 szklanki piwa
Sól pieprz opcjonalnie

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy kebab

  • 1. Mięso z kurczaka tniemy w paski.
    Następnie dodajemy przyprawy czosnek oliwę i piwo. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i odkładamy na noc do lodówki.
    Następnego dnia całość z miski przekładamy na patelnię i smażymy do momentu uzyskania złoto brązowego koloru.
    Mięso od czasu do czasu mieszamy.
    Wykładamy na talerz podajemy z ulubionymi dodatkami oraz sosem czosnkowym.
    SMACZNEGO

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakobiadpiwosmacznedomowykebab

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy kebab

Dodane przez: Konto nieaktywne

Domowy kebab drobiowy w bułce

Jeżeli lubisz zajadać się kebabem...

domowy kebab

Dodane przez: wiola

domowy kebab

Kuchnia turecka kojarzy się głównie...

pita

Dodane przez: ladygoga

DOMOWY KEBAB W PICIE

Domowy Fast Food!

Gotowe danie

Dodane przez: kasiulka1919

Domowy kebab

Jest to bardzo prosta do przygotowania...

Domowy kebab z surówką

Dodane przez: RedakcjaPP

Domowy kebab z surówką

Wolne chwile chętnie spędzam w...

Kebab

Dodane przez: inusia

Domowy Kebab

Smakuje jak w prawdziwym Kebabie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE