Domowy kebab

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • -500 g mięsa mielonego
    -kilka łodyżek świeżej kolendry
    -2 cebule
    -2 chili zielone
    -2 łyżki jogurtu
    -3 cm imbiru świeżego
    -6 ząbków czosnku
    -2 łyżeczki garam masala
    -1 łyżeczka soli
    -2 łyżeczki kminku
    -2 łyżeczki chili w proszku
    -1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
    -1 cytryna

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siekamy drobno listki kolendry, cebulę i chili. Mieszamy z jogurtem i przyprawami. Mięso umieszczamy w misce i dokładnie wyrabiamy z przygotowaną mieszanką. Następnie dzielimy na porcje, które wbijamy na bagneciki i formujemy jajowaty kształt. Skrapiamy olejem i pieczemy na rożnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Kebab