Domowy kajmak

4.5 (153 ocen)

Masa idealnie nadaje się do mazurków lub jako wypełnienie kruchych babeczek.

Składniki:

  • 1 i 1/3 szklanki mleka 3,2%
    1 i 1/3 szklanki cukru
    200 g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Kajmak

Domowy kajmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowy kajmak 1. Mleko z cukrem gotować 45 min, często mieszając (zwłaszcza pod koniec, gdy masa wyraźnie zgęstnieje).
  • Domowy kajmak 2. Do ciepłej masy włożyć masło i ucierać do momentu, aż tłuszcz się rozpuści. Kajmak wystudzić.
    Po wypełnieniu mazurka lub babeczek przechowywać w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować