Domowy jogurt

  • wyświetlono: 477 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jogurt robię sama, smakuje dużo lepiej niż ten ze sklepu

goshia

Składniki

1 litr mleka 3,2 %
kubek jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy jogurt

  • 1. Mleko zagotować, ostudzić do temperatury ok 40* (tak żeby nie było za gorące ale też za zimne, sprawdzając po włożeniu palca powinno się wytrzymać 10 sek).
  • 2. Do mleka dodać jogurt, przykryć ściereczką i zostawić na kilka godzin.
  • 3. Przelać do kubeczków i dodać dowlone owoce

Porady

Robiąc jogurt po raz kolejny nie musimy już kupować jogurtu naturalnego, gdyż możemy wykorzystać ten zrobiony przez nas wcześniej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Jogurt bananowy.

Dodane przez: BABECZKA 35

Jogurt bananowy.

Pyszny i zdrowy.

Jogurt kawowy

Dodane przez: Jaga85

Jogurt kawowy

Polecam zamiast kawy na ciepłe...

ziołowy jogurt

Dodane przez: karolinajedynak24

ziołowy jogurt

nadmiar ziół z działki mnie zainspirował

Zaproponuj swojemu dziecku!

Dodane przez: StudentsKitchen

Jogurt biszkoptowy

Zamiast kupując gotowy - zróbcie...

koktajl

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Jogurt mleczno-truskawkowy

Domowy jogurt lepszy niż zwykłe...

Jogurt jagodowo malinowy

Dodane przez: mysza75

Jogurt jagodowo-malinowy

Domowy jogurt 2 minuty przygotowania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE