1.Mięso. Filety osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w poprzek na dość cienkie plastry. Wsyp do misy wszystkie przyprawy, wymieszaj (jeśli masz moździerz utrzyj przyprawy na proszek). Dodaj do nich pokrojonego kurczaka, wlej olej i dokładnie obtocz mięso przyprawami.Odstawiamy na 1 h.Przygotuj ruszt. Z bulwy selera odkrój dwa plastry centymetrowej grubości. Obierz je. Weź dwa drewniane patyczki do szaszłyków, oba wbij w jeden z krążków selera. Nadziewaj na nie mięso, dość mocno dociskając, żeby powstał zwarty kebab.Miedzy kawalki miesa nabijamy plastry papryki i cebuli.Ułóż kebab w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st pod sam grill. Piecz przez 20 minut obracając co jakiś czas, żeby mięso równo się opiekło.świetnie smakuje z sosem czosnkowym :)
Komentarze