Domowy chrupiący falafel

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

pyszne kotleciki z ciecierzycy

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
    1 średnia cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka kminu
    1 kostka rosołowa
    1/2 pęczka natki pietruszki
    olej do smażenia
    dip:
    1 jogurt naturalny
    kilka listków mięty
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Domowy chrupiący falafel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek, cebulę, odsączoną z zalewy ciecierzycę, natkę pietruszki oraz kostkę rosołową i kmin przekładamy do blendera miksujemy na jednolitą masę.
    Z masy formujemy małe kulki i lekko je spłaszczamy. Kotleciki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.
    dip:
    Mieszamy jogurt, sok z cytryny i posiekaną miętę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować