DOMOWY CHLEBEK CZOSNKOWY

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

SMACZNY CHLEBEK ZE ŚWIEŻYMI DROŻDŻAMI I NATKĄ PIETRUSZKI NA CIEPŁO REWELACJA :))

  • 3 godz.

Składniki:

  • -NA CIASTO:
    -25 G ŚWIEŻYCH DROŻDŻY
    -1,5 SZKL CIEPŁEJ WODY NIEGORĄCEJ
    -3,5 SZKL MĄKI PSZENNEJ
    -1 ŁYŻECZKA CUKRU
    -1 ŁYŻKA OLIWY
    -1,5 ŁYŻECZKI SOLI

    -NA FARSZ:
    -1 KOSTKA MASŁA
    -PIETRUSZKA ZIELONA
    -2 ZĄBKI CZOSNKU
    -SZCZYPTA SOLI
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Domowy chlebek czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -ROBIMY ZACZYN:
    -1,3 SZKL MĄKI,DROŻDŻE,CUKIER 1,3 SZKL WODY
    -MIESZAMY RAZEM I ODSTAWIAMY NA 15 MIN W CIEP ŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA
  • 2. -W MIĘDZCZASIE PRZYGOTOWUJEMY FARSZ CZOSNKOWY:
    -MIĘKKIE MASŁO DAJEMY DO MISKI,POKROJONĄ PIETRUSZKE ZIELONĄ ,2 ZĄBKI CZOSNKU I SZCZYPTE SOLI WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY
    -JEŻELI KTOŚ ZAPOMNIAŁ WYJĄĆ MASŁO NIC NIE SZKODZI MOŻNA POKROIĆ JE NA MAŁE KAWAŁKI I TAK ROZPUŚCI SIĘ PODCZAS PIECZENIA
  • image-00icq6p 3. -CIASTO FORMUJEMY W RULON I DZIELIMY NA 4 CZĘŚCI
  • image-1fl1fla 4. -KAŻDY KAWAŁEK WAŁKUJEMY I NAKŁADAMY FARSZ
    -ZWIJAMY I DAJEMY NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA
    -MOŻNA ZAMIAST DO CIASTA POSMAROWAĆ OLEJEM ODROBINĘ PO WIERZCHU
    -NACINAMY , PIECZEMY OK 15-30 MIN W TEM 180 ST. TERMOOBIEG AŻ LEKKO SIE PRZYRUMIENIĄ NIE ZA DŁUGO ABY NIE BYŁY TWARDE
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować