DOMOWY CHLEBEK BEZ WYRABIANIA

5 (193 ocen)

  • 1 godz. 30 min

PYSZNY I BEZ KONSERWANTÓW PRZEPIS DOSTALAM OD MAMY NIE MOGŁAM SIĘ ODWAŻYC ABY GO WYPRÓBOWAĆ A GDY JUŻ ZACZEŁAM TO NIE ZAMIERZAM PRZESTAĆ

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 -dkg DROŻDŻY
    1 -ŁYŻKA CUKRU
    1 -ŁYŻKA SOLI
    8-ŁYŻEK OTRĄB OWSIANYCH
    3-ŁYŻKI SIEMIENIA LNIANEGO
    5-10 dkg SLONECZNIKA
    1-LITR CIEPŁEJ WODY
    1kg-MĄKI PRZENNEJ
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Domowy chlebek bez wyrabiania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DROŻDŻE ROZETRZEĆ Z CUKREM WSYPAC OTRĘBY ZALAC CIEPŁĄ WODA I POZOSTAWIĆ NA PÓŁ GODZINY .DODAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI I WYMIESZAĆ DREWNIANĄ ŁYŻKĄ PIEKARNIK USTAWIĆ NA 190-200 STOPNI I ODRAZU WSTAWIĆ CIASTO PIEKARNIK MUSI BYĆ ZIMNY CIASTO BĘDZIE ROSŁO WRAZ Z NAGRZEWANIEM SIĘ PIEKARNIKA PIEC GODZINĘ

Porady

JA STEJ PORCJI ROBIĘ DWA CHLEBKI DO JEDNEGO DODAJ ZIARNA DRUGI JEST CZYSTY JAK KTO WOLI. ZAMIAST MĄKI PSZENNEJ MOŻNA UŻYĆ RAZOWEJ LUB PÓŁ NA PÓŁ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować