Domowy burger

0 (0 ocen)

  • 30 min

Domowy fast food może być zdrowy - surówka, pełnoziarniste pieczywo i kotlet z szynki wieprzowej, a do tego świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy :)

  • 30 min

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu a:
    1 pomidor
    200 g szynki wieprzowej
    kawałek kapusty pekińskiej

    składnik podstawowy dodatkowy
    3 bułki z ziarnami

    składniki robocze
    4 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki musztardy
    sól, pieprz, cukier
    zioła prowansalskie
    olej

Domowy burger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 2 przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku, 3 łyżek oleju, musztardy, soli, pieprzu, szczypty cukru i ziół prowansalskich przygotować sos. Mięso wymieszać z przyprawami i 2 ząbkami przeciśniętego przez praskę czosnku. Uformować 3 kotlety. Usmażyć na patelni grillowej. Pomidora pokroić w plasterki, również ugrillować na patelni. Pekinkę drobno pokroić i wymieszać z sosem. Bułki przekroić, na każdej połówce ułożyć surówkę, pomidora i kotleta. Przykryć pomidorem, surówką i drugą częścią bułki. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy