Domowy budyń z owocami i galaretką

5 (159 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Klasyka zawsze się sprawdza. Domowej roboty budyń z owocami i galaretka. Prosto i smacznie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • budyń
    500 ml. mleka
    2 żółtka jaj
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka mąki pszennej

    1 galaretka tutaj owoce leśne
    Dowolne owoce tutaj maliny i jeżyny
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Domowy budyń z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Z 500 ml. mleka odlewamy pół szklanki, dodajemy żółtka i mąki dokładnie mieszamy.
    Resztę mleka doprowadzić do wrzenia, dodać cukier i cukier waniliowy i na bardzo powoli gotujące się mleko wlewać lekkim strumieniem zawartość szklanki mieszamy przy tym energicznie aby nie porobiły się grudki, zagotować.
  • 3. Gotowy budyń przekładamy porcjami do salaterek, studzimy w lodówce.
    Następnie układamy owoce i zalewamy przestudzoną galaretką.
    Przekładamy ponownie do lodówki do całkowitego schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jeżyny Maliny Owoce Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować