Domowy budyń z białej czekolady

4.48 (186 ocen)

  • 20 min

Domowy budyń to jest to! Bez sztucznych dodatków i konserwantów.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    pół litra mleka,
    łyżeczka cukru waniliowego,
    6 kostek białej czekolady,
    czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy budyń z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Większą część mleka podgrzać, dodać cukier waniliowy i czekoladę, rozpuścić. W reszcie zimnego mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać powoli mieszankę z mąką i gotować aż zgęstnieje. Podawać z ulubionymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować