Domowy budyń waniliowy

0 (0 ocen)

Domowy najlepszy:)

Składniki:


  • Składniki dla 3 osób:
    1/2 l mleka (u mnie 2%)
    2 żółtka
    70-80 g cukru
    40 g mąki ziemniaczanej
    1/2 laski wanilii

Domowy budyń waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wlać mleko (1,5 szklanki). Dodać pestki wanilii i resztę laski.
    Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami , cukrem i mąką ziemniaczaną. Gdy mleko zacznie się gotować, zdjąć z gazu.
    Wyjąć laskę wanilii i dodać masę żółtkową. Dokładnie wymieszać i wstawić ponownie na gaz. Zagotować ciągle mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy