DOMOWY BUDYŃ NUTELLA NA DWA SPOSOBY

4.5 (198 ocen)

Budyń jest przepyszny.Krem do ciast, tortów i babeczek idealny. Polecam łasuchom czekolady :)

Składniki:

  • Na budyń:
    - 2 szkl. mleka
    - 4 żółtka
    - 2 łyżki cukru
    - 3 łyżki mąki kukurydzianej
    - kilka kropel esencji z wanilii
    - 3 łyżki Nutelli

    Na krem do ciast, babeczek dodatkowo:
    - 2 łyżki masła

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Domowy budyń nutella na dwa sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka, cukier, mąkę mieszamy (trzepaczką).
    Do garnuszka wlewamy mleko i kilka kropel wanilii.
    Czekamy aż mleko lekko się zagotuje. Zmniejszamy ogień. Dodajemy żółtka i energicznie mieszamy najlepiej trzepaczką, tak długo aż masa zgęstnieje. Następnie dodajemy nutelle i mieszamy aż powstanie jednolita masa.
    Gotowy budyń przelać na talerzyk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Nutella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować