DOMOWY BUDYŃ MALINOWY z bitą śmietaną i orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Taki budyń jest fantastycznym pomysłem na deser zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.Pięknie ozdobiony zachwyci nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy.Beż żadnych chemikaliów, konserwantów i innych podejrzanych literek E.Spróbujcie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * mleko – 500 ml

    * mąka ziemniaczana – 2 płaskie łyżki

    * maliny – 1,5 szkl

    * cukier – 2 łyżki

    DODATKOWO:

    * śmietana kremowka

    * orzechy włoskie

Domowy budyń malinowy z bitą śmietaną i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Maliny miksujemy, przecieramy przez sitko, by usunąć pestki.

    1 szklankę mleka łączymy z malinami, zagotowujemy.

    W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę i zalewamy gotujące się maliny, mieszamy.

    Nie przerywając mieszania dodajemy cukier i gotujemy gładki budyń.

    Przelewamy do pucharków, dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną i prażonycmi orzechami..

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Komentarze

Podobne przepisy