DOMOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny i mocno czekoladowy budyń.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki kakao
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki cukru ( może być trochę mniej)
    500 ml mleka
    1/2 łyżeczki ekstraktu wanilii
    2 łyżki masla

Domowy budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki połączyć. Mleko zagotować. Suche składniki dodać do gotującego mleka I energicznie mieszać trzepaczka aby nie powstały grudki. Dodać ekstrakt waniliowy. Gdy zaczną powstawać pęcherzyki ściągnąć budyń z ognia i dodać masło , dokladnie rozmieszac, przełożyć do salaterki. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy