Domowy budyń bananowy

4.98 (172 ocen)

  • 30 min

Budyń domowy robię dość często, bo ten w torebkach albo jest za słodki albo za wodnisty mi wychodzi.

  • 30 min

Składniki:

  • * 2,5 szklanki mleka
    * 2 łyżki mąki pszennej
    * 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    * 2 dojrzałe banany
    * 4 żółtka
    * 4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.98 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Domowy budyń bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z mąkami, cukrem i żółtkiem. Do zagotowanego mleka wlać dokładnie wymieszane mąki z żółtkami. Mieszać aż będzie gęste. Dodać rozgniecione na gładką masę banany. Przelać do pucharków, ozdobić według własnej potrzeby np. domowym sokiem malinowym lub żurawinowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować