Domowy Budyń

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszny, zdrowy i szybki w przygotowaniu domowy Budyń.

  • 5 min

Składniki:

  • - 2 szklanki mleka
    - 3 łyżki maki ziemniaczanej
    - 2 łyżki cukru
    - opakowanie cukru waniliowego
    - żółtko

Domowy budyń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlać 3/4 szklanki mleka, a resztę wlać do rondelka.
  • 2. Następnie do mleka, które znajduje się w szklance dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać.
  • 3. Mleko, znajdujące się w rondelku należy zagotować. W momencie, gdy mleko zacznie wrzeć zdjąć z palnika i wlewać po woli wymieszane wcześniej składniki cały czas mieszając. (mieszamy ok 2-3 minuty).
  • 4. Po upłynięciu czasu stawiamy rondelek na palnik i gotując na małym ogniu cały czas mieszamy. Budyń należy mieszać tak długo, aż zgęstnieje (ok.1,5minuty).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy