Domowy budyń

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Zrobienie budyniu własnej roboty niewiele się różni od takiego z torebki. Także czas wykonania jest podobny. Za to smak...... o niebo lepszy :)

  • 15 min

Składniki:

  • 0.5l mleka

    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    żółtko

    2 łyżeczki oleju rzepakowego bądź masła

    1 łyżka cukru (bądź słodzik)

    1 op. cukru wanilinowego

Domowy budyń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3/4 mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym.

    Pozostałe mleko wymieszać z resztą składników, tak aby nie powstała żadna grudka.

    Gdy mleko z cukrem zacznie się gotować, wlewamy mieszankę i mieszamy dopóki budyń nie zgęstnieje.

Porady

Aby powstał budyń czekoladowy dodajemy łyżkę kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2013

Komentarze

Podobne przepisy