Domowe z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te kanapki to doskonały pomysł na ciepłą smaczną kolację lub podwieczorek. Domownicy na pewno poproszą o dokładkę.

Składniki:

  • ● 2 pomidory
    ● 2 ogórki
    ● 15 dag żółtego sera
    ● mały słoik czerwonej kapusty
    ● puszka kukurydzy
    ● 1 kg pieczarek
    ● keczup
    ● majonez
    ● 8 bułek lub bagietka
    ● cebula
    ● olej

Domowe z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy z pieczarkami na oleju. Doprawiamy.
  • 2. Pomidory i ogórki myjemy. Ogórki obieramy. Kroimy
    wraz z pomidorami w plastry. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę i kukurydzę osączamy.
  • 3. Bułki przekrawamy. Wykładamy pieczarki i posypujemy serem. Podpiekamy w piekarniku. Wyjmujemy. Nakładamy po porcji kapusty, pomidora
    i ogórka. Smarujemy majonezem, posypujemy kukurydzą
    i polewamy keczupem.

Porady

RADY Krystyny Mendyckiej Kanapki można udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy