Domowe wędliny wędzone

4.5 (185 ocen)

  • 60 godz.

Nie może ich zabraknąć na świątecznych stołach. Te domowe są najlepsze. U nas w tym roku wędzone były szynki, boczek i karkówka. Czas wędzenia to około 7 godzin, niestety nie byłam przy tym obecna, ale już spróbowałam i smakują rewelacyjnie.

  • 60 godz.

Składniki:

  • * kg szynki bez kości
    * siatka wędliniarska
    * 1,5 kg karkówki bez kości
    * kg boczku surowego
    * sól
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe wędliny wędzone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dobrze natrzeć solą na dzień przed planowanym wędzeniem. Szynkę włożyć do siatki. Wszystkie kawałki mięsa zawiesić na drucikach. Wędzić około 7-8 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Domowe wędliny

0 (0 ocen)

Domowe wędliny

luna19 domowe wędliny 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować