Domowe wędliny - pieczony filet z indyka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Wszystko , tylko nie kupne wędliny!.Wspaniałe , upieczone mięso można podać na zimno z sosami do zimnych mięs. Wspaniale smakuje też na ciepło na świąteczny obiad z makaronem i zasmażanymi buraczkami

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1-1,5 kg fileta z indyka
    2 małe cebule
    5 dag suszonej żurawiny
    sól, pieprz
    ½ szklanki białego wytrawnego wina
    ½ szklanki oleju rzepakowego
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Domowe wędliny - pieczony filet z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet z indyka opłucz pod wodą bieżącą
    2. Mięso posól i popieprz i ułóż ciasno w misce
    3. Mięso polej oliwą oraz winem, zabezpiecz folią spożywczą i umieść w lodówce na okres kilkunastu godzin
    4. Po upływie tego czasu przełóż mięso do rękawa do pieczenia oraz dodaj poszatkowaną drobno cebulę oraz umytą uprzednio żurawinę
    5. Wstaw do nagrzanego do 160*C piekarnika na 1- 1,5 godziny

Porady

Czas pieczenia uzależniam od "grubości" mięsa . Filet bardziej płaski można piec krócej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe wino Cebula Filet z indyka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować