Domowe warzywa z patelni na oliwie z oliwek.

5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Lubię warzywa z patelni, te ze sklepu, pomyślałam jednak, że dobrze byłoby zrobić je po swojemu. Wyszły bardzo apetycznie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    20 dag fasolki szparagowej
    1 różyczka brokuła
    1/2 różyczki kalafiora
    1 papryka czerwona
    5 ziemniaków
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    oliwa z oliwek
    przyprawa do ziemniaków
    sól
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe warzywa z patelni na oliwie z oliwek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w plastry, posypać przyprawą do ziemniaków, podsmażyć na oliwie.
  • 2. Fasolkę, brokuła i kalafior ugotować, pokroić na części.
  • 3. Cukinię, paprykę i cebulę pokroić, podsmażyć, po chwili dodać przeciśnięty czosnek, sól i zioła prowansalskie.
  • 4. Wszystkie warzywa połączyć i ew. przyprawić.

Porady

Jeśli są dostępne świeże warzywa, zamrażam je, aby mieć warzywa z patelni przez cały rok. Polecam osobom odchudzającym się. Danie jest bardzo syte.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować