Domowe wafle

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowe wafle z masła krówkową - są idealne na każde przyjęcie, chrzciny czy święta. Dzieci je uwielbiają. Jest to prosty i szybki deser.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 opakowanie wafli,
    - 1 duża puszka kajmaku - masa krówkowa (np. Gostyńskiej ok. 400-500g).

Domowe wafle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy wafel smarujemy masą kajmakową, układamy wafle jeden na drugim. Ostatni wafel na górze zostawiamy bez masy. Najlepiej po nałożeniu całej masy przykryć je np. szkłem hartowanym do zapiekania czy papierem do pieczenia i postawić na nich kilka grubych książek. Można także schłodzić je w lodówce, masa wtedy troszkę stwardnieje i będzie je łatwiej kroić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy